Jeżynowy deser


Szybki i zdrowy deser z jeżynami 

DSC_0443a

Składniki:

  • 300g jeżyn
  • 400g jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki cukru (zależy od smaku jeżyn)
  • 2-3 bezy (dodatkowo)

DSC_0415a

Wykonanie: 

Jeżynypodgrzewamy z cukremprzez 15 min do powstaniasosu. Studzimy.
W kieliszkach układamy warstwami jogurt grecki i sos jeżynowy. Na wierzchu kładziemy pokruszone bezy.

DSC_0449a

Jeżyny 2014

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s