Wstążki z kurkami i szpinakiem


Makaron z kurkami i szpinakiem w sosie śmietankowym.

DSC_0661a

Składniki:

  • makaron wstążki
  • 150 ml śmietany 18%
  • 200g oczyszczonych kurek
  • 1 mała cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g szpinaku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • parmezan

DSC_0659a
Wykonanie:

Makaron gotujemy wg. przepisu. Kurki podsmażamy na maśle, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko podsmażamy przez 3 min. Na końcu dodajemy śmietanę i pietruszkę. Dusimy kolejne 2-3 min. Doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowanym makaronem. Gotowe danie posypujemy parmezanem.

DSC_0665

Reklamy

One thought on “Wstążki z kurkami i szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s