A’la Strogonow z grzybami


A’la Strogonow z sosem grzybowym, puree ziemniaczanym i zieloną fasolką.

DSC_0700a

Składniki:

  • 500g schabu bez kości (można dać szynkę itp)
  • 300g grzybów
  • 1 cebulka
  • natka pietruszki
  • 250ml bulionu grzybowego
  • 4 łyżki śmietany ukwaszanej 18%
  • sól, pieprz

strogonow z grzybami

Wykonanie:

Grzyby czyścimy i podsmażamy na patelni z cebulą.

Na osobnej patelni podsmażamy kawałki schabu, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wcześniej przygotowane grzyby i podlewamy bulionem. Dusimy około 10 min. Pod koniec dodajemy pietruszkę i śmietanę. Podajemy z puree i fasolką.

strogonow z grzybami

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s