Tarta francuska z dynią, szynką dojrzewającą i serem cheddar


Tarta francuska z dynią, szynką dojrzewającą i serem cheddar

tarta z dynią

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 200 g dyni
  • 100g szynki dojrzewającej
  • 50g sera cheddar
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • tymianek
  • 1 mała cebulka

tarta z dynią

Wykonanie:

Dynię kroimy w cienkie paski i grillujemy przez 5 min. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy.

Śmietanę łączymy z tymiankiem (1-2 łyżeczki tymianku). Ciasto francuskie smarujemy śmietaną, układamy cebulę, grillowaną dynię, kawałki szynki. Całość posypujemy serem. Pieczemy 15 min w temp 180-200C.

tarta z dynią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s