Leczo


Leczo z cukinią

Leczo

Składniki:

  • 1 kiełbasa podwędzana
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 czerwona papryki
  • 2 żółte papryki
  • 1 mała cukinia
  • 1 szkl. passaty pomidorowej
  • sól, pieprz
  • szczypta cynamonu
  • szczypta wędzonej czerwonej papryki

Leczo
Wykonanie:

Kiełbasę, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Paprykę i cukinię kroimy w większe kawałki.

Podsmażamy kiełbasę, następnie dodajemy cebulę i czosnek i smażymy razem 2-3 minuty. Doprawiamy. Następnie dodajemy paprykę, po 5 min dodajemy cukinię i podlewamy odrobiną wody i dodajemy passatę pomidorową. Całość dusimy około 10 min.

Leczo

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s