Pieczona dorada z pietruszką, czosnkiem i białym winnem


Pieczona dorada z dodatkiem białego wina. Prosty i szybki sposób na delikatną rybę.

pieczona dorada

Składniki:

  • 2 świeże dorady
  • 2 ząbki czosnku
  • garść posiekanej pietruszki
  • 50 ml białego winna
  • 100 g masła
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Rybę oczyszczamy, robimy rozcięcia po bokach. Posypujemy dokładnie solą i pieprzem. Środek i nacięcia faszerujemy pietruszką, czosnkiem i masłem. Układamy rybę na papierze do pieczenia, boki papieru podwijamy pod górę. Rybę polewamy winem i wkładamy do piekarnika na 20 min do temp. 180C.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s