Krem z dyni z imbirem i pomarańczą


Rozgrzewająca zupa z dyni z pomarańczą i imbirem.

krem z dyni z imbirem i pomarańczą

Składniki:

  • 500 g dyni (pokrojonej w kostkę)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Na odrobinie oleju podsmażamy dynię z czosnkiem i startym imbirem. Podlewamy sokiem z pomarańczy i bulionem. Całość dusimy pod przykryciem około 30 min. Na końcu blenderujemy, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy masło. Całość mieszamy i podajemy z grzankami lub prażonym pestkami dyni.

krem z dyni z imbirem i pomarańczą

Rozgrzewające (wege) dania EDYCJA II

One thought on “Krem z dyni z imbirem i pomarańczą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s