Mus czekoladowo-pomarańczowy


Mocno czekoladowy mus z pomarańczą.

mus czekoladowo-pomarańczowy

Składniki: (2-3 porcje) 

  • 300 ml śmietanki kremówki 30%
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • skórka otarta z połowy pomarańczy

Wykonanie:

Śmietankę zagotowujemy, dodajemy połamaną czekoladę i cukier puder. Odstawiamy do rozpuszczenia, mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Schładzamy w lodówce. Dodajemy startą skórkę i zimną masę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy powoli sok z pomarańczy. Gotowy puszysty mus przekładamy do pucharków i schładzamy w lodówce.

Przepis: Książka D. Świątkowska ” Moje wypieki i desery”

mus czekoladowo-pomarańczowy

Wigilia 2014

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s