Roladką z suszoną śliwką, camembert i sosem śliwkowo-korzennym


Roladki ze schabu faszerowane śliwkami, serem camembert, podawane z sosem śliwkowo-korzennym.

roladki z suszoną śliwką, cambertem i sosem śliwkowo-korzennym

Składniki: (2 porcje)

  • 4 plastry schabu
  • 100g suszonych śliwek
  • 100g sera camembert
  • przyprawy korzenne (goździki, cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon, itp)
  • sól, pieprz
  • 5-6 marynowanych śliwek (śliwki z zalewy korzenno-octowej)
  • rozmaryn
  • skórka z pomarańczy + sok z połówki pomarańczy

Wykonanie:

Schab rozbijamy na kotleciki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami korzennymi. Układamy kawałek sera i suszone śliwki. Zwijamy roladki a następnie smażymy około 5-10min. Roladki przekładamy do piekarnik (180C) i przykrywamy folią.

Na patelnię na której smażyliśmy mięso dodajemy odrobinę wody, sok z pomarańczy, marynowane śliwki z 3 łyżkami zalewy, 3-4 suszone śliwki. Całość dusimy, doprawiamy solą, rozmarynem, skórką z pomarańczy i przyprawami korzennymi.

Gotowe roladki podajemy z sosem śliwkowo-korzennym.

roladki z suszoną śliwką, cambertem i sosem śliwkowo-korzennym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s