Śledzie po szwedzku


Śledzie z chrupiącą cebulką z sosie majonezowo-musztardowym.

śledzie po szwedzku

Składniki:

  • 500g śledzi (matiasów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • koperek

Wykonanie:

Śledzie zalewamy wodą i odstawiamy na 1 godzinę. Odcedzamy wodę i kroimy w małe kawałki. Cebule kroimy w drobne piórka i zalewamy wrzątkiem.  Po przestudzeniu dodajemy do ryby.

Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, dodajemy posiekany koperek i mieszamy z rybą. Całość dokładnie mieszamy.

śledzie po szwedzku
Źródło przepisu: zaciszekuchenne
Wigilia 2014
Śledzie Wigilijne 2014

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s