Udka z kurczaka w sosie paprykowym.


Udka z kurczaka w paprykowym sosie.

Udka w sosie paprykowym

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 2 czerwone papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

Udka w sosie paprykowym

Wykonanie:

Udka oczyszczamy, doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Mięso wkładamy do worka do pieczenia.

Paprykę kroimy na większą kostkę, cebulę w piórka, czosnek obieramy. Wszystko dodajemy do mięsa, dodajemy ketchup i sos worcester. Worek zamykamy klipsem i wstrząsamy całość. Pieczemy 40 min w około 180C.

Udka w sosie paprykowym

One thought on “Udka z kurczaka w sosie paprykowym.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s