Grillowany fenkuł z gruszką i orzechami.


Grillowany fenkuł (koper włoski) o anyżowym smaku z paprykę, gruszką i orzechami włoskimi.

grillowany fenkuł z gruszką i orzechami

Składniki:

  • 1 fenkuł (koper włoski)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 gruszka
  • 1 czerwona cebula
  • garść orzechów włoskich
  • 1 cm papryczki chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Paprykę kroimy w strąki, fenkuł w plastry, gruszkę w plastry, cebulę w grube piórka, czosnek w plasterki.

Na rozgrzanej patelni grillujemy na odrobinie oleju paprykę, fenkuł, cebulę, gruszkę. Na końcu dodajemy chilli  i czosnek i orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy dokładnie.

Pomysł: zniejednegogarnka.pl/
grillowany fenkuł z gruszką i orzechami
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s