Brownie z truskawkami


Ciasto czekoladowe z truskawkami.

Brownie z truskawkami

Składniki:

  • 250 g masła (miękkiego)
  • 200g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 200g czekolady gorzkiej (rozpuszczonej)
  • 140g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenie (nie trzeba dodawać, placek sam powinien urosnąć)
  • 0,5 kg truskawek

Wykonanie:

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy powoli roztrzepane żółtka. Cały czas ubijamy. Wlewamy powoli ostudzoną czekoladę. Mieszamy do połączenia.

Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.

Przekładamy do formy (około 23-25cm średnicy) i układamy truskawki. Pieczemy 50 min w 180C.

Brownie z truskawkami

Milion Smaków Truskawek - druga edycja

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s