Szparagi w sosie holenderskim


Szparagi w sosie holenderskim

Szparagi w sosie holenderskim

Składniki:

  • 1 pęczek białych/ zielonych szparagów
  • 4 żółtka (temp pokojowa)
  • 1-2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
  • 100 g masła (rozpuszczone, gorące)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Szparagi gotujemy wg. własnych preferencji.

Żółtka ubijamy na parze z sokiem z cytryny i dodajemy stopniowo rozpuszczone masło. Doprawiamy solą i pieprzem. Ubijamy do otrzymania konsystencji majonezu.

Szparagi w sosie holenderskim

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s