Ciasto jogurtowe z truskawkami


Szybkie i wilgotne ciasto jogurtowe z truskawkami

Ciasto jogurtowe z truskawkami

Składniki: (wym. 30x 25)

  • 3 jaja
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2,5 szkl. mąki pszennej 450
  • 1/5 szkl. oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 380 g jogurtu naturalnego
  • 500 g truskawek

Wykonanie:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masą, dodajemy jogurt naturalny, olej i mieszamy delikatnie. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenie i mieszamy do połączenia składników. Przekładamy na formę wyłożoną papierem od pieczenia, układamy połówki truskawek i pieczemy 45 min w 180C.

Ciasto jogurtowe z truskawkami
Milion smaków truskawek - edycja trzecia

One thought on “Ciasto jogurtowe z truskawkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s