Żeberka w kawowym sosie


Żeberka pieczone w sosie z kawy.

Żeberka w sosie kawowym

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 2 szkl. zaparzonej kawy
  • 2 szkl. ketchupu
  • 0,5 szkl. brązowego cukru
  • 3 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki sosu worcester
  • 1 łyżka drobno pokrojonej cebuli
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Żeberka doprawiamy solą, pieprzem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kawę mieszamy z ketchupem, cukrem, octem, sosem worcester i cebulą. Żeberka zalewamy sosem i pieczemy około 1 kg w 180C. Mięso co jakiś czas polewamy sosem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s