Pieczony pstrąg z masłem czosnkowo-ziołowym.


Pieczone pstrągi z masłem czosnkowo-ziołowym. 

Pieczony pstrąg

Składniki:

  • 2 świeże pstrągi
  • 100g miękkiego masła
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 0,5 cytryny

Wykonanie:

Masło, pietruszkę, koperek, czosnek, sól, pieprz wkładamy do melaksera. Blenderujemy do momentu rozdrobnienia ziół i połączenia z masłem.

Rybę suszymy, oczyszczamy. Do środka wkładamy trochę masła, plasterki cytryny. Ryby doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzchu smarujemy odrobiną masła i układamy plastry cytryny. Pieczemy 20 min w 190C.

Dodaj komentarz