Sos wielkanocny


Sos do wędlin, pasztetów i jajek

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka
  • 1,5 cytryny
  • 250 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 1 łyżka cebuli (utartej)
  • 0,5 łyżki chrzanu
  • sól, pieprz, cukier puder

Wykonanie:

Żółtka jajek ucieramy z sokiem z cytryny, następnie dodajemy śmietanę i majonez. Dodajemy posiekany szczypiorek, cebulę, chrzan, drobno posiekane jajko białka. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem pudrem. Schładzamy.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s