Babeczki kokosowe


Babeczki kokosowe, idealne do koszyczka wielkanocnego.

28

Składniki: (12 szt.)

  • 120 g masła
  • 250 g cukru
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl. wiórków kokosowych
  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 ml mleka

Wykonanie:

Masło i cukier ucieramy na jasną, puszysta masę. Dodajemy jajka i miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i przesiewamy mąki, proszek do pieczenia  na zmianę z mlekiem. Mieszamy do połączenia składników.

Ciasto przekładamy do foremek, pieczemy w 160C około 25 min.

Babeczki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i wiórkami kokosowymi.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s