Pieczony pstrąg z masłem czosnkowo-ziołowym.


Pieczone pstrągi z masłem czosnkowo-ziołowym. 

Pieczony pstrąg

Składniki:

  • 2 świeże pstrągi
  • 100g miękkiego masła
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 0,5 cytryny

Wykonanie:

Masło, pietruszkę, koperek, czosnek, sól, pieprz wkładamy do melaksera. Blenderujemy do momentu rozdrobnienia ziół i połączenia z masłem.

Rybę suszymy, oczyszczamy. Do środka wkładamy trochę masła, plasterki cytryny. Ryby doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzchu smarujemy odrobiną masła i układamy plastry cytryny. Pieczemy 20 min w 190C.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s