Makaron spaghetti z szpinakiem i łososiem


Szybki do wykonania makaron z sosem koperkowym, szpinakiem i łososiem.

makaron spaghetti z łososiem i szpinakiem

Składniki:

  • 2 porcje makaronu spghetti
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 200g szpinaku typu „baby”
  • 100g świeżego łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz czarny
  • sól
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente.

Na niewielkiej ilości podsmażamy czosnek, dodajemy szpinak i dosmażamy 5 min. Dodajemy rozdrobnionego łososia i doprawiamy solą i pieprze. Następnie dodajemy śmietanę i koperek. Mieszamy i podsmażamy chwilę.

Do sosu dodajemy makaron i mieszamy dokładnie z sosem.

Czas na szpinak 4!

Jedna myśl w temacie “Makaron spaghetti z szpinakiem i łososiem

Dodaj komentarz