Roladki z szynki z serkiem i warzywami


Roladki z szynki z farszem z serka, warzyw i ziół.

Składniki:

  • 10 plastrów szynki
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 pieczarki marynowane
  • 2 kawałki papryki marynowanej
  • 1 łyżeczka kapar
  • 200g twarożku naturalnego typu President
  • 2 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżkiżelatyny
  • szczypiorek, koperek
 Wykonanie:
Żelatynę zalewamy odrobiną gorącej wody i mieszamy do rozpuszczania.
Pieczarki, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy drobno. Do serka dodajemy majonez, warzywa, zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy żelatynę i mieszamy. Wkładamy do lodówki do delikatnego stężenia.
Szynkę układamy na foli aluminiowej w taki sposób żeby delikatnie plastry zachodziły na siebie. Na wierzch wykładamy farsz i rozsmarowujemy. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku, zwijamy w folię i schładzamy. Przed podaniem kroimy na plastry.

 

Dodaj komentarz