Roladki z szynki z farszem z serka, warzyw i ziół.
Składniki:
- 10 plastrów szynki
- 2 ogórki konserwowe
- 4 pieczarki marynowane
- 2 kawałki papryki marynowanej
- 1 łyżeczka kapar
- 200g twarożku naturalnego typu President
- 2 łyżki majonezu
- 1,5 łyżkiżelatyny
- szczypiorek, koperek
Wykonanie:
Żelatynę zalewamy odrobiną gorącej wody i mieszamy do rozpuszczania.
Pieczarki, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy drobno. Do serka dodajemy majonez, warzywa, zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy żelatynę i mieszamy. Wkładamy do lodówki do delikatnego stężenia.
Pieczarki, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy drobno. Do serka dodajemy majonez, warzywa, zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy żelatynę i mieszamy. Wkładamy do lodówki do delikatnego stężenia.
Szynkę układamy na foli aluminiowej w taki sposób żeby delikatnie plastry zachodziły na siebie. Na wierzch wykładamy farsz i rozsmarowujemy. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku, zwijamy w folię i schładzamy. Przed podaniem kroimy na plastry.