Mazurek


mazurek

Składniki:

  • 250g mąki pszennej
  • 125g masła
  • 50g cukru
  • 1 łyżki kwaśnej śmietany
  • odrobina zimnej wody

Dodatkowo:

  • rozpuszczona gorzka czekolada
  • masa krówkowa waniliowa
  • orzechy laskowe
  • migdały
  • lukier
  • żurawina

mazurekWykonanie:

Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na jednolite ciasto. Schładzamy przez 15 min w lodówce. Z ciasta wycinamy dowolne kształty i wzory./Nakłuwamy ciasto. Pieczemy do zarumienienia 15-20min.

Wystudzone kruche ciasto dekorujemy wg. uznania.

mazurekmazurek
Wielkanocne Smaki - edycja IV

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s