Sałatka z rukolą, tortillini, suszonymi pomidorami, serem mozzarella z dodatkiem sosu musztardowo-miodowego.
Składniki:
- rukola
- 100 g tortillini (z serem lub szynką)
- 125 g sera mozzarella w zalewie
- 100 g suszonych pomidorów
- 2 łyżki prażonych pestek dynii
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka octu winnego/ soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Tortillini gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Studzimy
Ser kroimy w kostkę, suszone pomidory w paski. Do sałaty dodajemy ser, pomidory, tortillini. Mieszamy.
Musztardę, miód, ocet, oliwę, przyprawy mieszamy do otrzymania jednolitego sosu. Przed podaniem polewamy sałatkę sosem i posypujemy pestkami dyni.